Appelcake met noten
Ingrediënten
roomboter
lichtbruine suiker
eieren
volle yoghurt
vanille
zelfrijzende bloem
walnoten
appels
kaneelsuiker
Bereiding
Het cakedeeg van deze herfsttopper is gebaseerd op een stevige quatre quart cake. Hiervoor meng je 200 gram zachte roomboter met 200 gram lichtbruine suiker. Voeg een voor een 3 grote eieren toe, een bakje volle Griekse yoghurt, wat citroenrasp, een snuifje zout, wat vanille en 200 gram zelfrijzende bloem (of gewone bloem gemengd met bakpoeder).
Hak 100 gram walnoten fijn en meng ze onder het beslag. Schil 3 à 4 appels, snij ze in blokjes. Doe het beslag in een ingevette bakvorm, lepel de appelblokjes erboven en bestrooi met citroensap, kaneelsuiker en wat vlokjes roomboter.
Zet de cake een uur in de oven op 170° of tot een breinaald er droog uitkomt. Laat na het bakken volledig afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt (tenzij je een springvorm gebruikt).