Gehaktbrood met paprika in een bladerdeegjasje

Ingrediënten

  • gemengd gehakt

  • lookpoeder

  • paprikapoeder

  • ei

  • paneermeel

  • verse basilicum

  • geraspte harde kaas

  • cashewnoten

  • pijnboompitten

  • gegrilde paprika op olie

  • zongedroogde tomaat

  • bladerdeeg

  • rucola

  • tomaat

  • kappertjes

Bereiding

Prak een halve kilo gemengd gehakt fijn in een kom. Kruid met peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder. Meng het gehakt met een geklutst eitje, een eetlepel paneermeel, fijngesneden verse basilicum, een handje geraspte kaas (bijvoorbeeld pecorino), fijngehakte cashewnoten of pijnboompitten, fijngesneden gegrilde paprika en zongedroogde tomaat op olie. Als het wat pittiger mag, kun je ook een fijngesneden rood pepertje of wat chilipoeder toevoegen. Kneed met de hand tot alles goed gemengd is. 

Rol een plak bladerdeeg uit. Vorm een brede staaf van het gehaktmengsel en leg het in het midden van het deeg. Snij de randen van het bladerdeeg in gelijke stroken, en plooi ze beurtelings over het gehakt zodat je een mooi vlechteffect krijgt. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en zet het gehaktbrood 30 minuten in de oven op 200° tot het deeg goudbruin kleurt en het gehakt gaar is. Serveer warm, met een fris slaatje van rucola, tomaat en kappertjes. 

Previous
Previous

Sint-Jakobsnoten met chorizo, pompoencrème, peterseliecoulis en krokantje van parmezaan

Next
Next

Spaghetti carbonara