Hollandse kwarkbolletjes
Ingrediënten
volle kwark
zonnebloemolie
ei
suiker
vanillesuiker
bloem
bakpoeder
rozijnen / blauwe bessen / chocolade
kaneel
Bereiding
Meng 150 gram volle kwark met een eetlepel zonnebloemolie, een losgeklopt ei, twee eetlepels suiker, een zakje vanillesuiker en een theelepel zout. Meng er beetje bij beetje 150 gram bloem en een theelepel bakpoeder onder. Kneed rozijnen, blauwe bessen of chocoladedruppels onder het deeg. Liefhebbers voegen ook een snuif kaneel toe.
Leg met behulp van een lepel 6 bolletjes deeg op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Zet de kwarkbollen een kwartiertje in de oven op 180°. In de helft van de baktijd haal je ze even uit de oven, bestrijk de bollen met melk en suiker en laat verder bakken tot de bolletjes goudbruin zijn. Serveer lauwwarm bij de brunch of het ontbijt.