Tajine van kip en vergeten groenten

Ingrediënten

  • kip

  • olijfolie

  • rode ui

  • sjalot

  • look

  • kurkuma

  • kaneel

  • komijn

  • chili

  • gemalen koriander

  • paprikapoeder

  • pastinaak

  • wortel

  • peterseliewortel

  • pompoen

  • gevogeltefond

  • vers sinaasappelsap

  • gehakte hazelnoten

  • verse peterselie

  • sesamzaad

Bereiding

Kruid de stukken kip met peper en zout (je kan filets, drumsticks of beide gebruiken) en braad ze aan in een goede scheut olijfolie. Voeg gesnipperde rode ui, sjalot en wat look toe en roerbak tot de uien glazig zijn. Laat de specerijen (kurkuma, kaneel, komijn, chili, koriander, paprikapoeder) even mee bakken om hun smaak af te geven.

Was en schil de groenten (pastinaak, wortelen, peterseliewortel, aardperen, pompoen, raapjes en/of andere zoete knollen of vergeten groenten). Snij in grove stukken en voeg de groenten toe aan de kip. Blus de pan met een beetje gevogeltefond en vers sinaasappelsap. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de kip en groenten gaar zijn. 

Bestrooi de kiptajine met gehakte hazelnoten, verse peterselie en sesamzaad voor het serveren. Lekker met Marokkaans brood, bulgur of couscous! 

Previous
Previous

Chicken pie (kippenpastei)

Next
Next

Roodbaars met gegrilde courgette, auberginekaviaar en paprikasaus