Zandkoekjes van de familie Willeme

Ingrediënten

  • bloem

  • witte suiker

  • vanillesuiker

  • bakpoeder

  • roomboter

  • eieren

  • cacaopoeder (optioneel)

Bereiding

Dit zijn de koekjes die we vroeger bij elk verjaardagsfeestje of op regenachtige zondagen maakten!

Meng 500 gram bloem met 250 gram witte suiker, een snuifje zout, een zakje vanillesuiker en een koffielepel bakpoeder. Kneed er 250 gram zachte roomboter en 2 eieren onder tot je een gladde bal hebt. 

Verdeel het deeg eventueel in twee en meng onder de ene helft wat cacaopoeder, zo kan je met twee kleuren werken. 

Rol het deeg uit, snij vormpjes uit het deeg, bestrijk met losgeklopt ei en decoreer de koekjes naar eigen smaak. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 à 15 minuten in de oven op 180° tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar in een koektrommel.

Previous
Previous

Ricotta met kerstomaten in de oven

Next
Next

Salted caramel cupcakes