Aardbeiensoep met kersengranité en rode vruchten

Ingrediënten

  • suiker

  • kersen

  • aardbeien

  • limoensap

  • bessen

  • frambozen

  • verse munt

Bereiding

Breng 100 ml water aan de kook en voeg 100 gram suiker toe. Laat de suiker oplossen en de siroop afkoelen.

Ontpit 500 gram kersen en mix deze fijn met de helft van de suikersiroop. Doe het mengsel een ijsdoos en zet in de vriezer tot het hard is (ongeveer 2 uur, roer tussentijds even om). Haal de kersensorbet uit de vriezer en maak ondertussen de rest van het dessert.

Mix een bakje rijpe aardbeien met de andere helft van de siroop en wat limoensap tot een soepje. Proef of het zoet genoeg is. Verdeel over vier diepe borden, en lepel in het midden wat van de kersengranité. Versier de rest van het bord met bessen, frambozen en verse munt.

Variatie:

Heb je weinig tijd of zijn er geen kersen voorradig? Ook lekker met een bolletje vanilleijs. 

Wil je het gezonder? Dan kan je de suiker ook vervangen door een caloriearme zoetstof.

Previous
Previous

Mars chocomousse

Next
Next

Pico de gallo