Pico de gallo

Ingrediënten

  • tomaat

  • paprika

  • rode ui

  • vers limoensap

  • chilipeper

  • verse koriander

  • verse peterselie

  • avocado

  • komkommer

  • look

  • olijfolie

  • nachochips of wraps voor erbij

Bereiding

Pico de gallo is een dipsaus uit de Mexicaanse keuken, die in de traditionele versie enkel tomaten, paprika en ui bevat, op smaak gebracht met pepertjes en limoensap. Nog lekkerder wordt het als je ook koriander, avocado, komkommer, look en peterselie toevoegt! Iets weglaten kan natuurlijk ook.

Was alle groenten en snij ze in piepkleine blokjes. Snipper de rode ui, de look en de verse kruiden. Meng alles onder elkaar, breng op smaak met een scheutje olijfolie, rode peper en zeezout. Laat de smaken even in elkaar trekken en zet tot gebruik in de koelkast. Serveer met nachochips als hapje, of bij wraps met kip of gehakt. Geef er een sausje op basis van zure room bij.

Previous
Previous

Aardbeiensoep met kersengranité en rode vruchten

Next
Next

Mascarponecrème met aardbeien en munt