Aubergines gevuld met pompoen en feta
Ingrediënten
aubergine
olijfolie
flespompoen (butternut)
feta
look
rode ui
walnoten
rozemarijn
oregano
honing
Bereiding
Snij de aubergine in de lengte door en hol ze uit, waarbij je ongeveer 1 cm vruchtvlees laat zitten voor de stevigheid. Snij wat je uit de aubergines haalt fijn, en doe het samen met een scheut goede olijfolie en wat zeezout en verse peper in een mengkom.
Schil de pompoen en snij in dobbelsteentjes. Brokkel de feta in stukjes. Pers een teentje look uit. Snipper een rood uitje fijn. Hak wat walnoten fijn. Voeg alles bij de aubergine in de mengkom en schep goed om. Bestrooi met rozemarijn, oregano en honing.
Wrijf de auberginehelften in met wat olie, leg ze in een ingevette ovenschotel en vul ze met het pompoenmengsel. Extra vulling kan je rond de aubergines doen. Zet de aubergines 40 à 50 minuten in de oven op 200°, tot de pompoenblokjes en aubergine gaar zijn. Mocht de feta te snel kleuren, dan kun je de temperatuur verminderen naar 180° en de aubergines afdekken met zilverpapier of het deksel op de schotel zetten. Serveer goed heet met brood, wat extra geraspte kaas voor wie wilt en een slaatje.