Tajine met gehaktballetjes

Ingrediënten

  • gehakt

  • ei

  • paneermeel

  • bloem

  • peterselie

  • paprikapoeder

  • gember

  • olijfolie

  • ui

  • look

  • aubergine

  • paprika

  • wortel

  • tomaat in blik

  • ras el hanout

  • harissa

  • verse koriander

  • rijst/couscous/brood

Bereiding

Meng het gehakt met een eitje, wat paneermeel en bloem tot je een stevig mengsel krijgt waarvan je gemakkelijk balletjes kunt rollen. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, peterselie en paprikapoeder. Maak je handen vochtig en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

Bak de gehaktballetjes aan alle zijden bruin in wat olijfolie. Draai het vuur laag. Snipper de ui en pers de look en voeg toe aan de balletjes. Snij de aubergine, paprika en wortels in grove stukken, en laat samen met een flinke lepel ras-el-hanout even mee roerbakken. Blus met een beetje water en voeg een blik tomatenstukjes en een groentenbouillonblokje toe. Laat de groenten en de gehaktballetjes rustig gaar sudderen, voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik wordt.

Serveer met verse koriander, harissa en platbrood, rijst of couscous.

Variatie:

Je kan ook courgette, linzen of kikkererwten toevoegen voor nog meer groenten.

Previous
Previous

Pasta met rauwe ham, peer en geitenkaas

Next
Next

Aubergines gevuld met pompoen en feta