Tajine met gehaktballetjes
Ingrediënten
gehakt
ei
paneermeel
bloem
peterselie
paprikapoeder
gember
olijfolie
ui
look
aubergine
paprika
wortel
tomaat in blik
ras el hanout
harissa
verse koriander
rijst/couscous/brood
Bereiding
Meng het gehakt met een eitje, wat paneermeel en bloem tot je een stevig mengsel krijgt waarvan je gemakkelijk balletjes kunt rollen. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, peterselie en paprikapoeder. Maak je handen vochtig en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
Bak de gehaktballetjes aan alle zijden bruin in wat olijfolie. Draai het vuur laag. Snipper de ui en pers de look en voeg toe aan de balletjes. Snij de aubergine, paprika en wortels in grove stukken, en laat samen met een flinke lepel ras-el-hanout even mee roerbakken. Blus met een beetje water en voeg een blik tomatenstukjes en een groentenbouillonblokje toe. Laat de groenten en de gehaktballetjes rustig gaar sudderen, voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik wordt.
Serveer met verse koriander, harissa en platbrood, rijst of couscous.
Variatie:
Je kan ook courgette, linzen of kikkererwten toevoegen voor nog meer groenten.