Burratasalade met pancetta en pesto
Ingrediënten
verse basilicum
pijnboompitten
olijfolie
pecorino / Parmezaan
look
citroensap
pancetta
rucola
tomaten
kappertjes
tuinkers
burrata
pistachenoten
balsamico
ciabatta
Bereiding
Maak eerst de pesto. Wrijf en plet de blaadjes van 1 basilicumplantje fijn met 50 gram licht geroosterde pijnboompitten, 125 ml goede olijfolie, 50 gram vers geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, 2 teentjes look en een paar druppels citroensap tot een smeuïge pesto.
Bak de pancetta krokant. Maak een mooie salade met rucola, verschillende soorten tomaat, kappertjes en tuinkers. Leg de burrata in het midden en de gebakken pancetta er rond. Bestrooi met gehakte pistachenoten en besprenkel met olijfolie en balsamicocrème.
Serveer de salade met ciabatta en de verse pesto. De overschot van de pesto kan je prima bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Als je een extra laagje olijfolie op de pesto doet, blijft het nog langer goed.