Exotische pompoensoep

Ingrediënten

  • flespompoen

  • olijfolie

  • provençaalse kruiden

  • honing

  • ui

  • look

  • tomatenpuree

  • garam masala kruiden

  • groentebouillon

  • zoete aardappel

  • winterwortel

  • paprika

  • (kokos)room

  • sinaasappelsap

  • verse koriander

  • chilipoeder

Bereiding

Snij de flespompoen in kwarten en haal de pitjes eruit. Schillen hoeft bij deze soort niet, zeker niet als je de soep zeeft. Snij de pompoen in grove stukken, doe in een bakblik, meng met wat olijfolie, Provençaalse kruiden en vloeibare honing en rooster ze gaar in de oven op 180°. 

Stoof ondertussen een gesnipperde ui en wat look in een klontje boter. Voeg een blikje tomatenconcentraat en wat garam masala kruiden toe. Laat even lekker geuren en blus met een paar liter groentebouillon. Schil een zoete aardappel en een grote winterpeen. Snij samen met een paprika in stukken en voeg toe aan de soep. Kook alles gaar, voeg de pompoen toe en mix de soep fijn. Giet de soep door een zeef, en voeg een scheut (kokos)room en vers sinaasappelsap toe. Breng op smaak met chilipoeder of sambal en verse koriander.

Previous
Previous

Mac & cheese met pompoen

Next
Next

Burratasalade met pancetta en pesto