Chocoladesalami

Ingrediënten

  • roomboter

  • pure chocolade van goede kwaliteit

  • poedersuiker

  • cacaopoeder (ongezoet)

  • eieren

  • witte suiker

  • koekjes

Bereiding

Smelt 200 gram roomboter met 100 gram pure chocolade in een pannetje, zet het vuur af en voeg 3 eetlepels poedersuiker en een eetlepel cacao toe. 

Klop 2 eierdooiers bleek en romig met 2 lepels witte suiker en meng onder het chocolademengsel. Verkruimel 200 gram koekjes (type petit beurre of mariakoekjes) en meng goed onder de chocolade tot je een stevig mengsel krijgt. 

Laat het enigszins afkoelen, rol tot een worst en wikkel in vershoudfolie. Laat de worst enkele uren opstijven in de koelkast, bestrooi met cacaopoeder of suiker en snij dan in fijne plakjes.

Variatie

Vervang een deel van de koekjes door noten.

 

Weetje

In Italië en Portugal noemen ze dit chocoladesalami, de Nederlanders kennen het als arretjescake.

 

Previous
Previous

Knolselderkoekjes

Next
Next

Flantaart met speculoos