Focaccia
Ingrediënten
goede kwaliteit olijfolie
rozemarijn
knoflook
bloem
gist
suiker
grof zeezout
olijven
Bereiding
Maak eerst de kruidenolie, zodat die wat kan trekken. Meng hiervoor een kopje goede olijfolie met verse rozemarijnblaadjes en enkele uitgeperste knoflookteentjes.
Begin dan aan het deeg. Meng 500 gram bloem met een eetlepel zout. Los anderhalf zakje droge gist en een eetlepel suiker op in 3 dl lauw water, en voeg dit bij de bloem. Kneed het deeg een kwartiertje door tot je een soepele bal krijgt. Laat het deeg een uur afgedekt rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg kort even door en vorm er platte broden van (ong 3-4 cm dik). Duw met je vingers putjes in het deeg en bestrijk de broden royaal met het oliemengsel. Laat de broden op de bakplaat nogmaals een half uur rijzen en bestrooi ze met grof zeezout en zwarte olijven. Bak de foccacia in een kwartiertje mooi goudbruin in de oven op 200°.