Suikerbroodrolletjes

Ingrediënten

  • volle melk

  • roomboter

  • kaneel

  • suiker

  • droge gist

  • bloem

  • ei

  • bakvaste suikerparels

Bereiding

Warm 250 ml volle melk met 60 gram boter, een theelepel kaneel en een lepel suiker. Haal af het vuur als het mengsel lauw is, en meng met een zakje droge gist. 

Meng 500 gram bloem met een theelepel zout. Roer de melk en een ei door de bloem en kneed tot je een stevig deeg krijgt dat niet meer plakt. Laat een uurtje rijzen onder een schone doek. 

Duw een handje suikerparels in het deeg en kneed ze er goed door. Vorm eerst kleine bolletjes van het deeg en rol deze tot lange worstjes. Rol de deegworstjes op en leg deze op een ingevette bakplaat. Laat nog een kwartiertje rijzen en besmeer met losgeklopt ei. Zet de suikerrolletjes een half uurtje in de oven op 200° tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

 

Previous
Previous

Kweeperencrumble met karamel en amaretto

Next
Next

Focaccia