Soep van peterseliewortel en korianderpesto
Ingrediënten
peterseliewortel
aardappel
ajuin
bouillon of fond
look
Parmezaanse kaas
verse koriander
olijfolie
citroensap
Bereiding
Peterseliewortels lijken op pastinaak, maar smaken eerder naar knolselder. Je kunt er dus lekkere soepjes, stoofschotels en puree mee maken.
Schil een handvol peterseliewortels, een aardappel en grote ajuin en snij ze in stukken. Stoof de groenten in wat boter, zet ze onder water en voeg een à twee bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en mix de soep fijn wanneer de groenten gaar zijn.
Stamp 1 teentje look met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram verse koriander en 100 ml goede olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveer de soep heet met een lepeltje van de korianderpesto, nog wat verse koriander en vers brood.
Variatie
Geen fan van koriander of geen zin om zelf pesto te maken? Je kan ook gewone groene pesto uit een potje gebruiken.