Winters soepje met zoete aardappel, boterraap en bloemkoolroosjes
Ingrediënten
bloemkool
olijfolie
kurkuma
zoete aardappel
wortelen
boterraapjes
ajuin
look
bouillon
verse peterselie
kokosmelk
Bereiding
Vul een bakblik met hapklare bloemkoolroosjes. Besprenkel met olijfolie en kurkuma en zet een half uur in de oven tot ze mooi goudbruin zien. Snij de rest van de bloemkool fijn. Schil een zoete aardappel, wat wortelen en enkele boterraapjes. Snij ze in blokjes.
Verhit wat olie in een kookpot. Bak de fijngesnipperde ajuin en een uitgeperst teentje look, en voeg de zoete aardappel, boterraapjes, bloemkool en wortelen toe. Leng aan met bouillon en breng de soep aan de kook. Mix alles fijn wanneer de groenten gaar zijn, en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de geroosterde bloemkoolroosjes, verse peterselie en een scheutje kokosmelk.