Marokkaanse kikkererwtensoep

Ingrediënten

  • ui

  • look

  • olijfolie

  • kurkuma

  • paprikapoeder

  • koriander

  • komijn

  • gember

  • kikkererwten

  • tomaat in blik

  • bouillon of fond

  • wortel

  • paprika

  • courgette

  • tomatenpuree

  • bulgur/couscous/quinoa

Bereiding

Stoof een gesnipperde ui en een uitgeperst teentje look aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg naar eigen smaak flink wat Marokkaanse smaakmakers toe: kurkuma, paprikapoeder, koriander, komijn, gember, etc (of gebruik ras el hanout kruiden). Spoel de kikkererwten (bokaal of blik) en laat wat uitlekken. Laat ze even meebakken met de ui. Blus met een blik tomatenvlees en leng aan met sterke bouillon. Breng aan de kook.

Snij de wortels, paprika en courgette fijn en voeg toe aan de soep. Meng er nog een blikje tomatenpuree en wat bulgur, couscous of quinoa onder voor een echte maaltijdsoep. Laat de soep op een laag vuurtje sudderen tot alle groenten gaar zijn.

Previous
Previous

Knolseldersoep met pastinaak en gember

Next
Next

Bermsoep