Marokkaanse kikkererwtensoep
Ingrediënten
ui
look
olijfolie
kurkuma
paprikapoeder
koriander
komijn
gember
kikkererwten
tomaat in blik
bouillon of fond
wortel
paprika
courgette
tomatenpuree
bulgur/couscous/quinoa
Bereiding
Stoof een gesnipperde ui en een uitgeperst teentje look aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg naar eigen smaak flink wat Marokkaanse smaakmakers toe: kurkuma, paprikapoeder, koriander, komijn, gember, etc (of gebruik ras el hanout kruiden). Spoel de kikkererwten (bokaal of blik) en laat wat uitlekken. Laat ze even meebakken met de ui. Blus met een blik tomatenvlees en leng aan met sterke bouillon. Breng aan de kook.
Snij de wortels, paprika en courgette fijn en voeg toe aan de soep. Meng er nog een blikje tomatenpuree en wat bulgur, couscous of quinoa onder voor een echte maaltijdsoep. Laat de soep op een laag vuurtje sudderen tot alle groenten gaar zijn.