Noedels met scampi en krokante groentjes

Ingrediënten

  • scampi

  • limoensap

  • look

  • noedels

  • sojasaus

  • vissaus

  • honing

  • ketjap manis

  • zonnebloemolie

  • chilipoeder

  • paprika

  • lente-ui

  • champignons

  • taugé

  • verse koriander

  • gehakte pinda’s

Bereiding

Kuis en pel de scampi, vlinder grote exemplaren door de rug in te snijden en besprenkel met limoensap en geperste look.

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken. Meng naar smaak met sojasaus, vissaus, honing, ketjap manis, zonnebloemolie en wat chilipoeder.

Snij de groenten fijn. Bak eerst de paprika en lente-ui, voeg daarna champignons en taugé toe. Roerbak de groenten op een hoog vuur kort beetgaar. Doe de noedels met saus bij de groenten en meng goed. Wok of gril de scampi kort en voeg ze net voor het serveren toe. Bestrooi de noedels met verse koriander en gehakte pinda’s, cashewnoten of seroendeng.

Previous
Previous

Piepkuikens met citroen, look en verse kruiden

Next
Next

Pasta met champignons, mozzarella, mascarpone en krokant broodkruim