Noedels met scampi en krokante groentjes
Ingrediënten
scampi
limoensap
look
noedels
sojasaus
vissaus
honing
ketjap manis
zonnebloemolie
chilipoeder
paprika
lente-ui
champignons
taugé
verse koriander
gehakte pinda’s
Bereiding
Kuis en pel de scampi, vlinder grote exemplaren door de rug in te snijden en besprenkel met limoensap en geperste look.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken. Meng naar smaak met sojasaus, vissaus, honing, ketjap manis, zonnebloemolie en wat chilipoeder.
Snij de groenten fijn. Bak eerst de paprika en lente-ui, voeg daarna champignons en taugé toe. Roerbak de groenten op een hoog vuur kort beetgaar. Doe de noedels met saus bij de groenten en meng goed. Wok of gril de scampi kort en voeg ze net voor het serveren toe. Bestrooi de noedels met verse koriander en gehakte pinda’s, cashewnoten of seroendeng.