Pasta met champignons, mozzarella, mascarpone en krokant broodkruim

Ingrediënten

  • pijnboompitten

  • look

  • olijfolie

  • verse tijm

  • panko (broodkruim)

  • champignons

  • citroensap of truffelolie

  • verse oregano

  • mozzarella

  • pasta

  • mascarpone

  • zongedroogde tomatenpasta

  • verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Maak eerst de pangrattato. Rooster wat pijnboompitten en haal ze uit de pan. Pel een teentje look en snij in dunne plakjes. Doe samen met een scheut olijfolie, wat verse tijm en twee handen panko (of vers broodkruim) in de pan en bak alles krokant goudbruin. Meng met de geroosterde pijnboompitten en zet aan de kant. Natuurlijk kan je een grotere hoeveelheid maken en bewaren in een afgesloten potje.

Bak de champignons in een scheut olie, voeg eventueel een scheutje citroensap of een paar druppels truffelolie toe en kruid met peper, zout en verse oregano. Scheur de mozzarella in stukjes. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Meng in een kommetje mascarpone los met wat zongedroogde tomatenpasta. Meng dit samen met een klontje boter onder de afgegoten pasta als deze gaar is. Schik de pasta en de champignons op de borden, leg er stukjes mozzarella bij en bestrooi met het broodkruim, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Ook rucola smaakt er goed bij.

Tip

Wil je het extra romig? Gebruik dan burrata in plaats van mozzarella. Kan je geen vlees missen? Dan kan je ook gebakken kipblokjes toevoegen.

Previous
Previous

Noedels met scampi en krokante groentjes

Next
Next

Pastasalade met tonijn, vadouvan kikkererwten, tuinkruiden en zeekraalmayonaise