Notentaart

Ingrediënten

  • bloem

  • vanillesuiker

  • roomboter

  • melk

  • pecannoten

  • hazelnoten

  • walnoten

  • eieren

  • lichtbruine suiker

  • ahornsiroop

  • pijnboompitten

  • roomijs/slagroom voor erbij

Bereiding

Meng 250 gram bloem met een snufje zout, 2 zakjes vanillesuiker en 125 gram koude boter in blokjes tot een kruimeldeeg. Voeg een scheutje melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Leg het deegbal tot gebruik in de koelkast.

Vul een kom met 400 gram gepelde pecannoten, hazelnoten en walnoten. Leg de mooiste exemplaren opzij en maal de rest fijn. Klop 4 eieren los met 125 gram lichtbruine suiker, 100 ml ahornsiroop en 50 gram gesmolten boter. Voeg de gehakte noten toe en meng alles goed door elkaar.

Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm met uitneembare bodem. Schenk het notenbeslag op het deeg, en strooi de overgebleven noten samen met wat pijnboompitten op de vulling. Bak de taart 45 à 55 minuten in de oven op 160°. Mochten de noten aan de bovenkant te snel bruinen, zet de taart dan wat lager in de oven.

Laat de taart afkoelen en serveer met een bolletje roomijs en/of slagroom.

Previous
Previous

Zoete hasselback aardappel met herfsttopping

Next
Next

Vol-au-vent