Nutellacheesecake met oreobodem en koffiemascarpone
Ingrediënten
oreokoekjes
roomboter
nutella
roomkaas
poedersuiker
ongezoet cacaopoeder
volle room
hazelnoten
chocolade
mascarpone
zure room
koffie
bruine suiker
Bereiding
Maal 300 gram oreokoekjes fijn en meng met 100 gram gesmolten roomboter en een snuifje zout. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk de oreokruimels hierin met behulp van de bolle achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
Klop 200 gram nutella met 300 gram volle roomkaas, 3 eetlepels bloemsuiker en 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder tot een smeuig geheel. Klop in een andere kom 200 ml volle room stijf. Meng onder de nutella en schep het mengsel in de springvorm. Strijk uit, bestrooi met gekaramelliseerde hazelnoten en/of geschaafde chocolade en zet terug in de koelkast.
Klop 300 gram mascarpone los en meng met 100 ml zure room, een scheutje sterke koffie of oploskoffiepoeder en enkele lepels bruine suiker. Verdeel het mengsel egaal bovenop de nutellalaag. Laat de cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder en decoreer met paaseitjes, ferrero rochers, of wat je maar wilt.