Oma’s perentaart
Ingrediënten
roomboter
bruine suiker
kaneel
peren
eieren
zelfrijzende bloem
witte suiker
perensap of melk
amandelschilfers
Bereiding
Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer in met 50 gram zachte boter. Bestrooi de bodem met 4 eetlepels bruine suiker en wat kaneel en schik er de geschilde en in partjes gesneden verse peren of peren uit blik op.
Klop 3 eieren met 150 gram zelfrijzende bloem, een snuifje zout, 100 gram witte suiker, 50 gram zachte boter en 6 eetlepels sap van de peren (of een scheut melk als je geen peren uit blik hebt gebruikt) tot een glad beslag.
Giet het deeg over de peren in de vorm en bak de taart 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170° tot een breinaald er droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm en keer om op een bord. Bestrooi de perentaart voor het serveren met geroosterde amandelschilfers