Paasbroodjes

Ingrediënten

  • droge gist

  • suiker

  • volle melk

  • bloem

  • kaneel

  • roomboter

  • ei

Bereiding

Doe een zakje (11gr) droge gist samen met een schepje suiker in 180 ml lauwwarme melk en zet opzij tot de gist begint te bubbelen. Meng 500 gram bloem met 10 gram zout, 80 gram suiker en een theelepel kaneel (of meer/minder naar eigen smaak). Voeg 75 gram roomboter in blokjes, een ei en het melkgistmengsel toe en kneed alles in 20 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt een klein uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg uit tot 2 cm dikte en steek, rol of snij vormen uit het deeg. Leg de broodjes op een ingevette bakplaat. Dek deze af met een propere keukenhanddoek en laat opnieuw 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en bak ze in 10 minuten goudbruin. Laat wat afkoelen en serveer met chocolademelk, roomboter en chocolade paaseieren.

 

Previous
Previous

Oma’s perentaart

Next
Next

Appelcrumble