Ovenschotel met gehakt, pompoen en puree

Ingrediënten

  • kruimige aardappels

  • zoete aardappel

  • flespompoen (butternut)

  • olijfolie

  • rode ui

  • look

  • rozemarijn of salie

  • vloeibare honing

  • gemengd gehakt

  • boursin cuisine

  • volle melk

  • roomboter

  • peterselie

  • nootmuskaat

  • paneermeel

  • geraspte cheddar

Bereiding

Schil enkele bloemige en enkele zoete aardappelen. Kook ze samen gaar in gezouten water terwijl je de rest van de schotel voorbereidt.

Leg een flespompoen een minuutje in de microgolf, zodat hij zich gemakkelijker laat schillen. Schil de pompoen, haal de pitjes eruit en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng samen met enkele lepels olijfolie, een gesnipperde rode ui, wat geperste look, rozemarijn en/of salie en vloeibare honing en doe alles in een ovenschotel. Zet 20 minuutjes in de oven op 180°, tot de pompoen beetgaar is. Je kan de pompoen ook koken in plaats van roosteren, maar dan verliest hij wel een deel van zijn smaak.

Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. Meng met wat boursin cuisine en schep boven de pompoen.

Giet de aardappelen af, pureer ze samen met een scheut warme melk en een stevige klont boter. Breng op smaak met peper, zout, peterselie en nootmuskaat. Dek het gehakt af met de puree en bestrooi met paneermeel en geraspte cheddar. Zet 20 à 30 minuten in de oven op 200° tot er een mooi korstje is gevormd.

Kook je voor een grote groep, hou dan ongeveer rekening met volgende hoeveelheden per persoon:

  • 150 gram gehakt

  • 250 gram aardappelen

  • 150 gram pompoen

  • 30 gram kaas

Previous
Previous

Quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en halloumi

Next
Next

Chicken pie (kippenpastei)