Ovenschotel met kip, harissa en feta
Ingrediënten
courgette
paprika
ui
look
zoete aardappel
kipfilet
kikkererwten (blik/glas)
kerstomaten
harissa
paprikapoeder
komijn
oregano
tijm
basilicum
rozemarijn
olie
feta
Bereiding
Snij de courgette, paprika, ajuin en look in grove stukken, en de zoete aardappel en kipfilet in fijne plakjes. Doe de groenten en het vlees samen met een uitgelekt blik kikkererwten en wat kerstomaten in een ovenschotel. Voeg harissa (een beetje, of laat weg als je niet van pikant houdt), veel kruiden (paprikapoeder, komijn, oregano, tijm, basilicum, rozemarijn, ...) en olie toe en meng alles goed onder elkaar.
Zet de ovenschotel 15 minuten afgedekt op 200° in de oven. Haal hem eruit, verkruimel feta boven de groenten en zet zonder deksel nog 15 minuten terug op 180° in de oven tot de kaas begint te kleuren. De groenten mogen beetgaar zijn, maar let er natuurlijk wel op dat de kip goed doorbakken is en de kaas niet verbrandt.
Variatie
Je kan uiteraard groenten toevoegen of weglaten naar eigen smaak.
Maak je deze ovenschotel met een volledige kip, laat deze dan eerst 40 minuten in de oven bakken en voeg dan pas de groenten toe.
Graag een frisse toets? Voeg dan op het einde verse munt en wat citroen toe.