Pompoenchili
Ingrediënten
ui
look
olie
flespompoen (butternut)
komijn
karwij
kurkuma
kaneel
paprikapoeder
chilipoeder
tomaten in blik
bouillon
champignons
paprika
zwarte bonen
zure room
verse koriander
wraps of brood
Bereiding
Stoof een gesnipperd uitje en een geperst teentje look in een flinke scheut olijfolie. Schil de pompoen, snij in blokjes en voeg toe. Kruid met komijn, karwij, kurkuma, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder of een fijngesneden stukje rode peper. Voeg 2 blikken tomatenvlees met een scheut water en een bouillonblokje toe en laat de pompoen op een zacht vuurtje sudderen terwijl je de rest van de schotel voorbereidt.
Kuis de champignons en snij in vier. Bak ze in een scheut olijfolie. Snij een rode paprika in reepjes. Doe de groenten bij de pompoen. Voeg 5 minuten voor het serveren een uitgelekt blik zwarte bonen toe, warm de chili nog even door en breng eventueel verder op smaak. Serveer met brood, zure room en verse koriander.