Parelhoenfilets met amandel-saffraansaus
Ingrediënten
gevogeltefond
sinaasappelsap
sjalot
tijm
parelhoenfilets
ganzenvet
volle room
saffraan
amandelpoeder
Bereiding
Verhit een bokaal gevogeltefond in een pannetje. Vul de helft van de bokaal met sinaasappelsap en giet dit erbij. Voeg nog een gesnipperd sjalotje en wat tijm toe en laat het mengsel op een hoog vuur tot de helft inkoken.
Bak de parelhoenfilets ondertussen goudbruin in ganzenvet of boter. Kruid met peper en zout en laat ze verder garen terwijl je de saus afwerkt. Zorg ervoor dat het vlees niet uitdroogt.
Giet het vocht van de saus door een zeef en doe het terug in het pannetje. Voeg een brikje volle room, een capsule saffraanpoeder en een lepel amandelpoeder toe. Roer goed door en laat de saus nog even doorwarmen zonder te koken.
Serveer de parelhoen met de saus, een feestelijke aardappelbereiding en winterse groentjes.