Pastaschotel met gehakt en pestosaus

Ingrediënten

  • pasta

  • ui

  • look

  • gehakt

  • groenten (bv. prei, courgette, paprika, champignons, …)

  • tomaat in blik

  • pesto

  • volle room

  • halfgedroogde tomaat

  • mozzarella

Bereiding

Kook de pasta gaar en laat de oven voorverwarmen.

Stoof de ui en look, voeg het gehakt toe en prak fijn tot het gaar is. Voeg groentjes naar voorkeur toe: prei, courgette, paprika, champignons, etc. Doe er een blik tomatenblokjes bij, kruid met peper & zout en laat even pruttelen.

Maak ondertussen de pestosaus: meng pesto met volle room en stukjes (half)gedroogde tomaat.

Doe in een grote ovenschotel telkens een laag pasta, een laagje gehaktsaus en een laagje pestosaus. Op de bovenste laag leg je schijfjes of geraspte mozzarella. Zet een kwartiertje in de oven tot de kaas een mooi kleurtje krijgt.

Previous
Previous

Gevulde courgette

Next
Next

Pestorolletjes