Gevulde courgette

Ingrediënten

  • courgette

  • paprika

  • champignons

  • olijfolie

  • tomatenpuree

  • gehakt

  • ui

  • look

  • provençaalse kruiden

  • geraspte kaas

  • tomatensaus

  • rijst, pasta of brood

Bereiding

Gevulde courgettes zijn een gemakkelijk doordeweeks gerecht dat je op voorhand kunt bereiden. Er zijn ronde courgettes te koop, die presenteren het mooiste, maar gewone courgettes smaken even goed.

Was de groenten. Hol de courgettes zo ver mogelijk uit met een scherp lepeltje. Snijd het vruchtvlees van de courgettes fijn, en de andere groenten in kleine blokjes. Bak de paprika, champignons en de courgette zacht in een scheut olijfolie en een blikje tomatenpuree. Bak het gehakt kort met wat gesnipperde ui en look. Laat het niet te lang bakken, zodat de vulling niet te droog wordt. 

Meng alles samen en breng op smaak met kruiden. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas. Schik de courgettes in een ovenschotel, lepel er een pittige tomatensaus rond en zet ze 30 minuten in de oven, tot de courgettes zacht zijn en de kaas goudbruin kleurt. Serveer met rijst, pasta of brood.

 

Previous
Previous

Mexicaanse wraps met kip of gehakt

Next
Next

Pastaschotel met gehakt en pestosaus