Pastaschotel met romige courgette
Ingrediënten
pasta naar keuze
rode ui
look
olijfolie
courgette
mascarpone
tomatensaus
geraspte kaas
ricotta
verse basilicum
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.
Stoof ondertussen wat gesnipperde rode ui en look zacht aan in wat olijfolie. Rasp een courgette grof, en voeg toe. Roerbak de groenten tot de courgette zacht begint te worden. Voeg enkele lepels mascarpone toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe het courgettemengsel in een ovenschotel. Schep de pasta erboven en lepel er tomatensaus (kant-en-klaar, of beter: homemade) over. Bestrooi met een handje geraspte kaas en verspreid enkele brokjes ricotta over de ovenschotel. Zet de ovenschotel 15 à 20 minuten in de oven op 200°, tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt. Bestrooi met verse basilicum voor het serveren.