Halloumi-kikkererwten burgers

Ingrediënten

  • kikkererwten

  • olijfolie

  • look

  • lente-ui

  • verse koriander

  • bloem

  • komijn

  • gember

  • cheddar

  • halloumi

  • pitabroodjes

  • Griekse yoghurt

  • rode ui

  • avocado

  • veldsla

  • rucola

Bereiding

Het perfecte huwelijk tussen falafel en kaasburgers! Heb je een krachtige keukenmachine met foodprocessor, dan kan je alle ingrediënten er gewoon ingooien, mixen, burgertjes van vormen, bakken, klaar. 

Met volgende hoeveelheden heb je voldoende voor 3 à 4 personen. 

Mix 1 bokaal uitgelekte kikkererwten (400 gram) tot een smeuïge hummus met 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, een handje gesnipperde lente-ui, een handje verse koriander, 3 à 4 eetlepels bloem, 1 theelepel komijn, een stukje gember, 1 theelepel zout & peper.

Voeg dan wat geraspte cheddar (of andere kaas) en 1 pakje halloumi (in stukjes gesneden) toe. Blend nog kort even door, er mogen nog wat stukjes zichtbare kaas in zitten. Het mengsel mag niet te sterk aan je handen plakken, voeg anders nog wat bloem toe, zodat je er vlot mooie burgertjes van kan vormen. Bak ze kort aan beide zijden krokant in wat olijfolie en serveer heet uit de pan met pitabroodjes, Griekse yoghurt, rode ui, avocado, veldsla en rucola.

Previous
Previous

Pastaschotel met romige courgette

Next
Next

Couscous met gerookte kip, granaatappel en avocado