Platte appeltaart
Ingrediënten
bladerdeeg
appels
citroensap
vanillesuiker
bruine suiker
kaneel
roomboter
Bereiding
Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Rol uit, leg met het bakpapier op een bakplaat en rol de randen iets op. Schil 4 à 5 appels en snij ze in fijne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap en meng met 2 zakjes vanillesuiker, 2 eetlepels bruine suiker en wat kaneel.
Schik de schijfjes appel op het bladerdeeg. Leg er kleine vlokjes roomboter op. Zet de appeltaart 15 à 20 minuten in de oven op 180-200° tot het bladerdeeg goudbruin is en de appels beetgaar. Serveer lauwwarm met slagroom of roomijs.
Variatie:
- Voeg amandelschilfers of havermoutvlokken toe voor het bakken. Let er op dat ze niet verbranden in de oven, je kan ze eventueel iets later toevoegen.
- Smeer een laagje pudding onder de appels voor het bakken.
- Leg dunne plakjes marsepein onder de appels voor het bakken.