Kersenconfituur met limoen en amandel
Ingrediënten
zoete kersen
limoen
amandelpoeder
amandelextract
geleisuiker
Bereiding
Was 1,2 kg kersen, verwijder de steeltjes en ontpit de kersen. Snij te grote kersen in kleinere stukken, je kan ook een deel van de vruchten mixen. Meng de kersen in een kom met het sap en de zeste van 1 limoen, 3 eetlepels amandelpoeder, 1 druppel amandelextract en 1 kg geleisuiker. Dek de kom goed af en laat een nachtje in de koelkast trekken.
Doe de inhoud van de kom de volgende dag in een kookpot. Breng de kersen aan de kook en eenmaal het goed borrelt, ook terwijl je er in roert, laat je het mengsel 4 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.
Schep de hete confituur in brandschone bokalen (je hebt in totaal ongeveer 1500 ml confituur). Vul tot aan de rand, draai de deksels meteen goed vast en draai de potjes om. Laat ze zo afkoelen, zet ze terug recht en kleef er een etiket op. Bewaar de confituur op een donkere, koele plaats tot gebruik.