Salade met gerookte kip, manouri en aardbeien

Ingrediënten

  • gerookte kip

  • olijfolie

  • veldsla

  • komkommer

  • scheuten (bv. van radijs)

  • aardbeien

  • manourikaas

  • verse peterselie

  • rozijnen

  • pompoenpitjes

  • frambozenazijn

Bereiding

Manouri is een Griekse halfzachte, verse witte weikaas gemaakt van geiten- of schapenmelk als bijproduct na de productie van feta.

Bak de stukjes gerookte kip kort in wat olijfolie. Was en snij de groenten.

Schik op elk bord wat veldsla, reepjes komkommer, kiemscheuten, in 2 gesneden aardbeien en stukjes manourikaas. Bestrooi met verse peterselie, de gerookte kip, rozijntjes en pompoenpitjes.

Serveer met brood en een dressing van olijfolie en frambozenazijn.

Previous
Previous

Pici met spekjes en champignons

Next
Next

Salade geitenkaas met krokant notenkorstje