Spaghetti met gehaktballetjes
Ingrediënten
gemengd gehakt
ei
bloem
paneermeel
spekjes
ui
look
paprika
selder
tomaat in blik
tomatenpuree
majoraan
basilicum
oregano
pasta
geraspte kaas
Bereiding
Pasta met gehaktballetjes valt niet enkel in de smaak bij kinderen. Je kunt er naar hartenlust mee variëren, en het is ook een gemakkelijk gerecht om voor een grote groep te bereiden (al wil je dan misschien wel kant-en-klaar gehaktballetjes kopen, tenzij je veel helpende handen hebt om bolletjes te rollen).
Meng het gehakt met zout, peper, ei, bloem en paneermeel zodat je er gemakkelijk balletjes van kunt rollen. Bak de balletjes rondom bruin in een scheutje olie. Voeg spekjes, gesnipperde ui en uitgeperste look toe en laat alles even op een lager vuurtje verder bakken zonder de ui te laten kleuren. Snij de paprika en selder in reepjes en voeg samen met een blik tomatenstukjes en een potje tomatenpuree toe. Breng de saus op smaak met kruiden, peper en zout en laat zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Serveer met geraspte kaas.
Variaties
Zoals bij alle pastasauzen geldt dat de saus de volgende dag nog beter smaakt, dus je kunt ze eventueel een dag op voorhand bereiden.
Je kunt de pasta en de saus met elkaar mengen, bestrooien met de geraspte kaas en even in de oven zetten.
Wie het graag pikant heeft, kan ook een rood pepertje aan de saus toevoegen.
Voeg een scheutje rode wijn toe aan de saus.
Ook lekker met andere groentjes (courgette, wortel, prei, aubergine, ...)
Vind je spekjes te vettig, dan kun je ook gerookte kalkoenreepjes gebruiken, of het enkel bij gehaktballetjes houden.