Pompoenquiche met feta en kippengehakt
Ingrediënten
pompoen
olijfolie
look
rozemarijn
honing
kippengehakt
roomboter
bloem
feta
eieren
room
tuinkruiden
pijnboompitten
Bereiding
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met een scheut olijfolie, geperste look, zwarte peper, rozemarijn en wat vloeibare honing en schep alles in een ovenschaal of bakblik. Rooster de pompoen een half uurtje in de oven op 180° tot het vruchtvlees net gaar is. Rol het kippengehakt tot piepkleine balletjes. Kruid met peper en zout. Je kunt ook kippenworst in stukjes snijden, bij voorkeur wel zonder het vel. Bak de balletjes krokant in een beetje olie.
Snij 70 gram boter in blokjes bij 140 gram bloem en doe er een snuifje zout bij. Wrijf alles tot kruimels en voeg dan een klein beetje water toe tot je een soepele bal krijgt die niet te kleverig is. Rol het deeg dun uit tot een cirkel en leg deze in een ronde ingevette bakvorm. Prik erin met een vork.
Verkruimel de feta en verspreid ze samen met de gehaktballetjes en de pompoenblokjes over het deeg. Klop een viertal eitjes los met wat room en tuinkruiden en giet voorzichtig over de rest van de ingrediënten. Bestrooi met pijnboompitten en zet de quiche een half uurtje in de oven op 180° tot het ei mooi gestold is. Serveer koud of warm, met een slaatje en brood erbij.
Variatie
Ook lekker met andere wintergroenten zoals pastinaak, andere kazen zoals geitenkaas en vegetariërs kunnen de gehaktballetjes gerust weglaten.