Spekbroodjes
Ingrediënten
waldkorn bloem mix voor brood
spekblokjes
gist of zout indien nodig
roomboter voor erbij
Bereiding
Wanneer mijn moeder deze broodjes op zondagochtend maakte, was er niemand die in bed bleef liggen en aan de geur kon weerstaan. Ik maak ze het liefst met waldkornbroodmix, maar je kan ook zelf een basisbrooddeeg naar keuze maken (zie hiervoor bij andere recepten op de overzichtspagina).
Meestal moet je aan de broodmix enkel water (en soms nog gist en zout) toevoegen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl het brood aan de eerste rijzing bezig is, bak je de spekjes krokant in een pan. Laat ze enigszins afkoelen en kneed ze onder het gerezen deeg. Vorm bolletjes van het deeg en laat ze nog een uur onder een theedoek rijzen.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven op 200°. Ze zijn het lekkerst als ze nog wat warm en knapperig met roomboter geserveerd worden.