Rijstpap

Ingrediënten

  • verse volle melk

  • suiker

  • vanille

  • dessertrijst

  • saffraan of kaneel

  • eidooier

  • room

  • bruine suiker

Bereiding

Breng 1 liter verse volle melk aan de kook met 60 gram suiker, een snuifje zout en twee in de lengte opengesneden vanillestokjes. Voeg 150 gram dessertrijst toe en laat op een zachter vuurtje minstens een uurtje pruttelen tot de pap goed begint te dikken. Roer regelmatig om zodat de rijst niet aan de bodem gaat kleven.

Haal de vanillestokjes uit de melk, schraap het merg eruit en voeg samen met een klein beetje saffraan en/of kaneel toe aan de pap. Draai het vuur uit als de rijst gaar is, laat de pap een beetje afkoelen en meng er een eierdooier en een scheut room onder. Verdeel over kleine potjes, laat verder afkoelen in de koelkast en serveer met bruine suiker. Met deze hoeveelheden heb je voldoende voor 6 personen.

 

Previous
Previous

Hasselback krieltjes

Next
Next

Spekbroodjes