Varkenshaasjes met honing en mosterd

Ingrediënten

  • varkenshaas

  • pittige mosterd

  • roomboter

  • honing

  • bruine suiker

  • tijm

  • rozemarijn

  • bouillon en/of room

Bereiding

Wrijf de varkenshaasjes royaal in met een pittige mosterd. Bak ze aan alle kanten mooi bruin in bruisende boter, maar zorg dat het vlees binnenin roze blijft. Besprenkel de varkenshaasjes tijdens het bakken met honing en bruine suiker, en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Laat het vlees even rusten alvorens het aan te snijden. Serveer met boontjes, een salade en aardappelen.

Door de braadresten te blussen met een scheutje bouillon en/of room kan je een lekker sausje maken. Je kan de varkenshaasjes ook in de oven bereiden.

Tip

Heb je meer tijd, laat de varkenshaasjes dan een aantal uren marineren in de mosterd en honing voor het bakken.

 

Previous
Previous

Pestorolletjes

Next
Next

Gehaktballetjes met kriekskes