Vegherd's pie

Ingrediënten

  • ui

  • prei

  • selder

  • look

  • roomboter

  • wortel

  • flespompoen (butternut)

  • tomatenvlees in blik

  • erwten

  • rode wijn

  • tijm

  • bouillon

  • kruimige aardappelen

  • room

  • paneermeel

  • geraspte kaas

Bereiding

Stoof een fijngesnipperde ui, ringetjes prei, stukjes selder en wat look in een klontje boter. Schil de wortels en een stuk flespompoen en snij in niet al te kleine stukken, zodat er nog wat bite in de groenten zit straks. Voeg de wortel en pompoen samen met een blik tomatenvlees, een kopje erwten, een scheut rode wijn, een beetje water, peper, tijm en een scheut fond of bouillon toe aan de andere groenten. 

Laat de groentjes beetgaar stoven terwijl je geschilde aardappelen gaar kookt in gezouten water. Giet de aardappelen goed af, voeg wat licht verwarmde room en boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Als het vocht van de groenten grotendeels verdampt is, doe je ze in een ovenschotel. Dek af met de puree en bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Zet de schotel een kwartiertje in de oven op 180° tot de kaas goudbruin gesmolten is.  

Variatie

Willen de vleeseters toch liever een klassieke shepherd’s pie, voeg dan (lams)gehakt toe. Ook lekker met spekjes erbij!

Previous
Previous

Indische curry met aardappelkoekjes

Next
Next

Pasta met pompoen, spek en salie