Pasta met pompoen, spek en salie

Ingrediënten

  • flespompoen (butternut)

  • olijfolie

  • honing

  • chilipoeder

  • pasta

  • spekblokjes

  • ui

  • verse salie

  • zure room of mascarpone

  • pijnboompitten en/of pistachenoten

  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Schil de flespompoen en snij in blokjes. Verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, honing en chilipoeder en rooster de pompoenblokjes gaar in de oven op 180°. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. 

Bak de spekjes krokant, voeg eventueel wat extra boter toe en stoof een fijngesnipperde ui en grof gehakte verse salieblaadjes mee. Meng de uitgelekte pasta met zure room (of mascarpone, kan ook), de pompoenblokjes en het spek en bestrooi met geroosterde pijnboompitten, gehakte pistachenoten en geraspte Parmezaanse kaas. 

Previous
Previous

Vegherd's pie

Next
Next

Gepofte zoete aardappel met feta en courgette