Yoghurtcake met mango en frambozen

Ingrediënten

  • roomboter

  • witte suiker

  • zelfrijzende bloem

  • gemalen amandelen

  • eieren

  • volle Griekse yoghurt

  • vanille-extract

  • melk

  • mango

  • frambozen

Bereiding

Klop 250 gram zachte roomboter met 230 gram witte suiker, 180 gram zelfrijzende bloem, 85 gram gemalen amandelen, 3 eieren, 250 gram volle Griekse yoghurt, enkele druppels vanille-extract, een scheutje melk en een snuifje zout tot een lopend cakedeeg. 

Schil de mango en snij in blokjes. Doe de 3/4de van het cakedeeg in een ingevet bakblik. Leg de stukjes mango erboven en giet er de rest van het deeg over. Verdeel een handje diepvriesframbozen over de bovenkant van de cake en duw ze lichtjes in het deeg. Zet het bakblik 50 à 60 minuten in de oven op 170°, tot een breinaald er droog uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Bestrooi licht met poedersuiker voor het serveren. Ook lekker met een bolletje vanilleijs! 

Previous
Previous

Trio van ganache

Next
Next

Pindakaaskoekjes