Zandkoekjes met pistachenoten en veenbessen

Ingrediënten

  • roomboter

  • lichtbruine suiker

  • vanille

  • bloem

  • pistachenoten

  • gedroogde veenbessen

Bereiding

Een eenvoudig Brits recept voor lekkere (kerst)koekjes!

Meng 100 gram zachte roomboter met 50 gram lichtbruine suiker, een snuif zout, en enkele druppels vanille-extract. Voeg 120 gram bloem toe en kneed er een handje gehakte pistachenoten en een handje gedroogde cranberries onder. Rol een stevige worst van het deeg, wikkel het in folie en leg het een uurtje in de koelkast. 

Verwarm de oven tot 180° en snij de rol deeg in schijfjes van 1 à 2 cm dik. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat (beetje plaats tussen laten want ze zetten wat uit) en bak ze in 10 à 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos tot gebruik.

Previous
Previous

Gevulde gepofte aardappelen

Next
Next

Glazuurkoekjes