Zuiderse ovenschotel met kip en gnocchi
Ingrediënten
gedroogde tomaten
look
kappertjes
olijven
olijfolie
basilicum
oregano
kipfilet
rode ui
paprika
kerstomaat
babywortels
gnocchi
Bereiding
Mix wat gedroogde tomaatjes, look, kappertjes, olijven, olijfolie en verse kruiden naar eigen smaak tot een grove tapenade. Snij de kipfilet in reepjes en voeg deze bij de tapenade, zodat het vlees wat kan marineren terwijl je de rest van de schotel bereidt.
Snij de rode ui en paprika's in reepjes. Meng met kerstomaatjes en babywortels.
Doe de kipfilet met marinade, groentjes en gnocchi in een grote ovenschotel. Schep alles goed om zodat de smaken zich kunnen vermengen en zet de schotel een 30 à 50 minuten in de oven op 200° tot de kip goed doorbakken is en de gnocchi krokant zijn.
Variatie
Voeg ook eens diepvrieserwtjes en reepjes gegrilde aubergine of courgette toe.
Je kan ook gewone of zoete aardappelen gebruiken in plaats van gnocchi.
Voeg op het einde brokjes blauwschimmelkaas toe voor een pittige toets.