Enchilada
Ingrediënten
rode ui
look
paprika
zwarte bonen (blik)
tomatensaus
chilipoeder
gehakt
paprikapoeder
oregano
gemalen komijn
wraps
tortillachips
mozzarella
cheddar
verse koriander
zure room
avocado
Bereiding
Fruit de gesnipperde rode ui en een geperst teentje look in olijfolie. Was en snij 2 verschillende kleuren paprika in blokjes. Roerbak de paprika even mee en voeg dan een blikje zwarte bonen en een pot tomatensaus toe. Liefhebbers van pikant voegen ook wat hete peper toe. Bak het gehakt rul in wat olie, breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, oregano en gemalen komijn en voeg toe aan de saus.
Vet een ovenschotel in. Leg op elke wrap wat van het gehaktmengsel, rol ze strak op en leg ze naast elkaar in de ovenschotel. Bestrooi met geplette tortillachips, geraspte mozzarella en cheddar. Zet de enchilada's kort in de oven op 200° tot de kaas gesmolten is en serveer met een fris slaatje, verse koriander, zure room en avocado.