Balletjes in tomatensaus met selder

Ingrediënten

  • ui

  • look

  • olijfolie

  • selder

  • tomaat (blik)

  • tomatenpuree

  • suiker

  • oregano

  • basilicum

  • marjolein

  • gehakt

  • paneermeel

  • bloem

  • ei

  • peterselie

  • pasta, rijst, brood of aardappelpuree

Bereiding

Maak eerst de tomatensaus, zodat die rustig kan sudderen terwijl je de balletjes rolt en bakt. Stoof in een pot wat gesnipperde ajuin met geperste look in een scheutje olijfolie. Was de selder en snij in stukjes. Laat de selder mee roerbakken met de ui. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik en enkele lepels tomatenconcentraat toe. Vul de lege blikjes met warm water en giet bij de saus, zo zijn je blikjes proper en heeft je saus ineens voldoende vocht. Breng de saus op smaak met peper, zout, suiker, oregano, basilicum en marjolein. Liefhebbers van een gladde saus, kunnen deze mixen en zeven.

Voorzie zo'n 150 gram gehakt per persoon. Meng het gehakt met wat paneermeel, bloem en ei tot een stevig mengsel. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Rol er met natte handen grote gehaktballetjes van en bak die bruin in wat olie. Laat de balletjes verder garen in de tomatensaus. Serveer met pasta, rijst, brood of aardappelpuree.

 

Previous
Previous

Saltimbocca alla Romana

Next
Next

Mexicaanse wraps met kip of gehakt