Pannenkoekjes met blauwe bessen
Ingrediënten
zelfrijzende bloem
vanillesuiker
bakpoeder
ei
volle melk
roomboter
blauwe bessen
olie
ahornsiroop of suiker voor erbij
Bereiding
Meng 220 gram zelfrijzende bloem met 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder en een snuifje zout. Meng 1 ei met 280 ml melk. Giet de melk traag in een kuiltje in de bloem, en klop alles tot een glad beslag. Smelt 30 gram boter in een pan, voeg samen met een bakje blauwe bessen toe aan het beslag en roer kort even door met een lepel.
Doe wat olie in de hete pan, lepel wat van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. In de meeste pannen kan je er 3 tegelijk maken. Hou ze warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag opbakt. Met deze hoeveelheden bak je ongeveer 12 blueberry pancakes, goed voor 3 à 4 personen. Serveer de pannenkoekjes warm met extra bessen, ahornsiroop of bloemsuiker en eventueel een bolletje ijs en slagroom.