Cajunkip salade

Ingrediënten

  • kipfilet

  • cajunkruiden

  • wortelen

  • witte kool

  • slamengeling

  • notenolie

  • mosterd

  • honing

  • citroensap

  • sesamzaadjes

  • ananas

  • kiwi

Bereiding

Snij de kipfilets in reepjes en rol door de cajunkruiden. Gril de reepjes kip gaar in een pan, oven of op de BBQ. Je kan ook kippenvleugeltjes gebruiken.

Maak ondertussen de salade. Schil en rasp de wortels, snij de witte kool in fijne sliertjes en was de sla. Drapeer de groenten op een bord. Klop vier eetlepels notenolie met een theelepel mosterd, wat honing en een scheutje citroensap tot een smeuïge dressing. Kruid met peper en zout, en giet de dressing over de groenten. Leg de kipfilets bovenop het slaatje, bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en versier het bord met stukjes ananas en kiwi. Serveer de kipsalade met vers brood.

Previous
Previous

Lasagne met kip, paprika, aubergine en citroenricotta

Next
Next

Hete bliksem met spek