Cajunkip salade
Ingrediënten
kipfilet
cajunkruiden
wortelen
witte kool
slamengeling
notenolie
mosterd
honing
citroensap
sesamzaadjes
ananas
kiwi
Bereiding
Snij de kipfilets in reepjes en rol door de cajunkruiden. Gril de reepjes kip gaar in een pan, oven of op de BBQ. Je kan ook kippenvleugeltjes gebruiken.
Maak ondertussen de salade. Schil en rasp de wortels, snij de witte kool in fijne sliertjes en was de sla. Drapeer de groenten op een bord. Klop vier eetlepels notenolie met een theelepel mosterd, wat honing en een scheutje citroensap tot een smeuïge dressing. Kruid met peper en zout, en giet de dressing over de groenten. Leg de kipfilets bovenop het slaatje, bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en versier het bord met stukjes ananas en kiwi. Serveer de kipsalade met vers brood.