Lasagne met kip, paprika, aubergine en citroenricotta
Ingrediënten
kipfilet
ui
rode paprika
olijfolie
tomatenvlees (blik)
tomatenpuree (blikje)
Italiaanse kruiden mengeling
kappertjes
aubergine
look
verse lasagnebladen
mozzarella
ricotta
citroen (zeste)
pijnboompitten
zwarte olijven
verse basilicum
Bereiding
Snij de kipfilet, de ui en de rode paprika in heel kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak bak alles gaar. Giet er een blik tomatenvlees en een blikje tomatenpuree bij, laat de saus zachtjes pruttelend wat indikken en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en kappertjes.
Snij ondertussen de aubergine in dunne plakken. Strijk de plakken in met een lookteentje en olijfolie en gril ze aan beide zijden bruin in een grillpan.
Maak laagjes in een ovenschotel met de tomatensaus, gegrilde aubergine en verse lasagnebladen. Eindig met een laag tomatensaus en aubergines. Scheur de mozzarella in stukjes, meng de ricotta met citroenzeste en roze peper, en verdeel beide kazen over de bovenkant van de lasagne. Bestrooi met pijnboompitten en zwarte olijven. Zet de lasagne 20 à 30 minuten in de oven op 180°, eventueel met aluminiumfolie op het einde. Bestrooi voor het serveren met verse basilicum.