Cheesecake met rode vruchten
Ingrediënten
zandkoekjes of speculaas
roomboter
roomkaas
room
vanille-extract
suiker
bloem
eieren
coulis of confituur
rood fruit
slagroom / meringues / …
Bereiding
Mix 200 gram zandkoekjes (shortbread) of speculaas tot fijne kruimels en meng met een snuifje zout en 50 gram gesmolten boter. Doe het koekjesmengsel in een ingevette bakvorm, duw aan met de achterkant van een lepel en zet koel weg.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 600 gram volle roomkaas met 200 ml volle room, enkele druppels vanille- of citroenextract (welke smaak je prefereert) en 175 gram suiker. Mix er 2 eetlepels bloem en 2 eieren onder, tot je een egaal lopend mengsel krijgt.
Giet het voorzichtig bovenop de gekoelde koekjesbodem en zet de bakvorm 10 minuten in de oven op 160°. Draai de temperatuur vervolgens naar 120° en laat de taart ongeveer anderhalf uur bakken, tot de vulling niet meer vloeibaar is in het midden.
Laat de cheesecake geleidelijk in de vorm afkoelen, en haal hem er voorzichtig uit. Smeer een dikke laag frambozencoulis of confituur over de bovenkant van de cake. Klop wat room stijf en spuit er toefjes slagroom op. Decoreer de taart vervolgens naar eigen smaak met rood fruit en meringues.